TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Meglepő találkozás egy neves amerikai evangélistával

Meglepő találkozás egy neves amerikai evangélistával

Meglepő találkozás egy neves amerikai evangélistával

Ashville városa közelében az észak-karolinai Blue Ridge gyönyörű hegyvidékének szívében található a Billy Graham Training Center / Billy Graham Oktatóközpont. Ezt a lelki épülésre és fizikai pihenésre is alkalmas keresztény központot Billy és Ruth Graham alapította The Cove néven – a mi Tahi táborunkhoz hasonló erdős hegyek övezte völgyben.

Ez a 1200 hektáros erdőben kialakított csendes oktató és pihenő központ tökéletes környezetet biztosít az Teremtővel való kapcsolatkeresésre és a Biblia üzenetének mélyebb felismerésére. Ennek érdekében szinte hetente érkeznek különböző csoportok, egyszerű gyülekezeti tagok, lelki munkások, zenei csoportok, lelkipásztor házaspárok, ifjúsági vezetők és lelki megerősödésre vágyó érdeklődők, hogy különböző bibliai kurzusok, előadások, neves bibliatanítók, keresztény zeneművészek szolgálata révén inspirációt nyerjenek lelki megerősödésre és a Krisztustól kapott missziós szolgálat hűséges betöltésére.

Akár csoportos programokon való részvételre, előre meghirdetett események látogatására, személyes lelki elvonulásra, akár gyülekezeti csoportok számára is nyitott konferencia központ. Szívesen fogadnak külföldről is látogatókat és lelki inspirációra vágyó érdeklődőket. Honlapjukon további kérdésekre is szívesen válaszolnak: https://thecove.org/

Bennünket, magyar látogatókat is nagy szeretettel fogadtak, körbevezettek a mesés természeti környezetben felépített templomukban és oktatóközpontjukban. Még személyes meghívást is kaptunk legközelebbi lelkipásztor továbbképző kurzusukra.

Nagy meglepetésünkre személyesen találkozhattunk Will Graham testvérrel – Billy Graham unokájával – aki az elmúlt esztendőben Magyarországon evangelizált. Ő volt a 2023 november 19-én megtartott Baptista-500 jubileumi evangelizációs alkalom vendég igehirdetője, aki több mint tízezer ember előtt prédikált a Budapest Sportarénában. Az igehirdetés után döntésre is felszólította a hallgatóságot, melyre közel ezren adtak pozitív választ azzal, hogy előre jöttek és elmondták a megtérők imáját.

Spontán találkozásunk egy közeli gyorsétteremben történt, ahol együtt ebédeltünk. Kihasználva az előre nem tervezett találkozási alkalmat, megköszöntük magyarországi szolgálatát, melynek során családtagjaink közül is voltak, akik elindultak a Krisztus követésében. Isten áldását kívántuk további lélekmentő munkájára, a viszontlátás reményében.

Soli Deo Gloria! – Immánuel, velünk az Isten!

[DRMK]

+9

Megszakítás