TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Nyitott „Károli Biblia” a Parlamentben

Nyitott „Károli Biblia” a Parlamentben

Nyitott „Károli Biblia” a Parlamentben

Az egyház és az oktatás a 21. században címmel konferenciára került sor a Parlamentben. Ritkán kerül a nyitott „Károli Biblia” a parlamenti ülésterem patkójának centrumába, az előadó pulpitus előtti kiemelt asztal közepére. Ezen a napon az Ország Háza valóban a nemzet templomává vált…

Ennek oka pedig az volt, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulóján, az ünnepi emlékév lezárásaként „Az egyház és az oktatás a 21. században” címmel nemzetközi konferenciára került sor az Országgyűlés Felsőházi termében október 12-én.

A konferenciát Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Balog Zoltán, a Duna-melléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Erdő Péter, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár.

A konferencián előadást tartott Shirley Roels, az International Network for Christian Higher Education (INCHE) igazgatója és Christiaan Alting von Geusau, az ITI Catholic University jogászprofesszora. A nemzetközi konferenciát Trócsányi László rektor ünnepi beszéde zárta.

Megtisztelő gesztusként értékeltem, hogy a rangos hazai és nemzetközi egyetemek és felsőoktatási intézmények vezetői, rektorai, tanárai és diákjai között a Baptista Teológiai Akadémia is képviseltethette magát.

Immánuel! Velünk az Isten!

(drmk)

Megszakítás