TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

BTA adventi teológiai nap Győrben

BTA adventi teológiai nap Győrben

BTA adventi teológiai nap Győrben

Advent első vasárnapján 2022. november 27-én a Győri Hajnalcsillag Baptista Gyülekezetben is fellobbant az Úr közeli eljövetelére emlékeztető első gyertyaláng. Visszaemlékeztem arra a több mint négy évtizeddel ezelőtti adventi vasárnapra, amikor először szolgáltam lelkipásztorként a győri gyülekezetben. Akkor még egy belvárosi lakásból átalakított imateremben zsúfolódtunk össze a reményteljes evangélium meghallgatására.

A folyamatos növekedés hatására új istentiszteleti helyre volt szüksége a gyülekezetnek. A rendszerváltás után a város főterén álló Vörös csillag Filmszínház tönkrement és eladásra került. Megjegyzem, hogy akkoriban mindössze egyszer jártam ebben a Vörös csillag moziban, amikor Jézus Krisztus a szupersztár című rockopera filmes változatát vetítették ebben az épületben. Titokban azért imádkoztam ott a sötét vetítőteremben, bárcsak egyszer itt tehetnék tanúságot Jézus Krisztusról, nem csak mint „szupersztárról”, hanem mint fényes eljövendő „hajnalcsillagról”… Akkoriban a győri baptisták nagyot álmodtak és imádkozni kezdtek azért, hogy amennyiben Isten ezt az épületet nekik szánta, akkor adjon olyan támogatókat, akik segítenek a moziépületet Isten házává változtatásában. És mit tesz Isten? Ma ott áll Győr főterén a helyi baptisták moziból lett temploma, ízlésesen felújítva, kívül-belül helyreállítva, minden lelki békére vágyó érdeklődő és Isten útján járó testvéri közösséggel. Természetesen a „Vörös csillag” lekerült az épület homlokzatáról, helyébe pedig egy kereszt és a „Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet” felirat került.

Ma a gyülekezetnek 120 elkötelezett tagja van, ezen kívül legalább 60 fiatal és legalább ennyi gyerek jár vasárnaponként a gyülekezet alkalmaira. Ezen a vasárnapon az adventi üzenet Bemerítő János Jordán-parti megtérésre és Isten országába hívogató történetével kezdődött, majd Jézus Krisztus bemerítésének példaértékű eseményével és misszióparancsának korszakokon át máig tartó teljesülésének történetét tekintettük át egy vetített-képes igehirdetés/bibliai előadás keretében. Link: https://youtu.be/DwT7U3usNvo

Az istentiszteleten sok vendég vett részt a városból és környékéről, az egyetemi város hallgatóiból, a gyülekezet régi és új tagjaiból. Részt vett és bizonyságot tett az istentiszteleten a BTA korábbi hallgatója Selmeczi Nimród, frissen Kiskőrösön felavatott lelkipásztor, aki feleségével együtt hozták el most anyagyülekezetükbe újszülött gyermeküket, hogy itt is hálát adjanak érte. A vendégek között volt és tanúságot tett Vix József Ausztriából az anabaptista kutatások egyik elszánt munkatársa is.

Legyen Isten áldása a győri gyülekezet további „hajnalcsillag” szolgálatán a „teljes Világosság” eljöveteléig. Adjon bölcsességet új lelkipásztoruk Milánkovics Dániel és kedves családja számára, a gyülekezet újonnan választott elöljáróságának felelősségteljes missziómunkájának Isten terve szerinti irányításában. Külön köszönet a Hegedűs család bőséges vendégszeretetéért!

Soli Deo Gloria!

Dr. Mészáros Kálmán, a BTA rektora

Megszakítás