TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Közösségépítő nap a teológia munkatársai számára

Közösségépítő nap a teológia munkatársai számára

Közösségépítő nap a teológia munkatársai számára

A Baptista Teológiai Akadémia vezetése igyekszik sokirányú módon elmélyíteni a testvéri közösséget úgy a hallgatók, a tanárok és az iskolában dolgozó munkatársaik felé is. Most a tanév kezdetén az intézményben naponta helytálló munkatársak számára szerveztünk egy kreatív közösségépítő napot 2022. október 10-én.

A tanulmányi kirándulással egybekötött közösségi nap helyszíne a Duna partján található Dömös település Bibliaicentrumának konferenciai központja volt. A munkatársak a délelőtt folyamán először a Biblia mellett csendesedtek el Mészáros Kálmán rektor testvér vezetésével, majd egy önismeret fejlesztő csoportbeszélgetésben vettünk részt László Gábor főtitkár irányításával. A dicsőítő énekekkel, imádságokkal és személyes megtapasztalásokkal átszőtt program nagy segítséget jelentett a közösségi kapcsolatok elmélyülésében a Teológia munkatársai között.

Délután szabadtéri közös kirándulással folytatódott a program. Ennek keretében felkerestük a Dunakanyar legszebb kilátását biztosító dömösi hegyoldalt, ahol valamikori Árpád-házi királyaink által ezer évvel ezelőtt építtetett uralkodói palotaegyüttese és egyházi központja (prépostsága) állt. Ma már csak romjaiban csodálhatjuk meg a hatalmas katedrális helyreállított altemplomát, amit jelenleg a dömösi felekezetközi evangéliumi közösség használ istentiszteleti célból. A templom különleges múltjáról rövid történelmi kitekintést és igei üzenetet Csanádi Viktor helyi lelkipásztortól hallottunk, aki korábban a BTA mesterszakának végzett hallgatója is volt.

Ezt követően az őszi táj szépségét csodálhattuk meg nem csak a Duna partján, de a török megszállás idejét idéző „Búbánat völgye”, ma már csodálatos szépségű tavainak partjain időzve. A felszabadult, örömteli közösségi nap végén hálaadással a szívünkben indultunk vissza otthonainkba.

Soli Deo Gloria!

Fotók: Gergely Szoukup, Jonathan Papp

Megszakítás