TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Hálaadó & Akadémiai nap Békéscsabán

Hálaadó & Akadémiai nap Békéscsabán

Hálaadó & Akadémiai nap Békéscsabán

A Békéscsabai Baptista Gyülekezet 2022. október 9-én tartotta őszi hálaadónapi ünnepét. Ezen a napon került sor a Baptista Teológiai Akadémia Békéscsabára kihelyezett fakultásának u.n. Akadémiai istentiszteletére is, amelyen igehirdetésre kérte a gyülekezet lelkipásztora –Takács Zoltán testvér – Dr. Mészáros Kálmán testvért, a BTA rektorát..

Az első évfolyam 2011/12-es tanévben kezdte meg tanulmányait a kihelyezett konzultációs központban 69 jelentkezővel. Azóta több, mint 200 hallgató tanult itt az elmúlt 10 esztendőben és végzett BA, valamint MA teológiai tanulmányokat, akik nagyrészt a városból, illetve a környékről, országunk dél-keleti régiójából érkeztek és vállalták a bibliai ismeretek szorgalmas elsajátítását.

Délelőtt jó volt együtt emlékezni a hálaadó oltár körül Isten nagy tetteire, ezen túl Krisztustól kapott elhívásunkra és küldetésünkre a nagy misszióparancsra: „Menjetek el és tegyetek tanítvánnyá minden népet…” Máté 28,16-20.

Délután a résztevevők élő bizonyságtétele csatlakozott az „Örüljetek az Úrban! Ne aggódjatok, hanem imádkozzatok!” Filippi 4,4-7 bibliai üzenethez. A szolgálatokba a békéscsabaiak épp úgy bekapcsolódtak, mint a messzebbről érkező – Debrecen, Sarkad, Kétegyháza, Gyula, Békés – résztvevők is. Nagyszerű volt az énekkar felkészült szolgálata Bálint József karvezető és Tóka Szabolcs orgonaszolgálatával.

Köszönet a gyülekezet szeretetteljes fogadtatásáért, az asszonytestvérek bőséges vendéglátásáért! – Soli Deo Gloria!

Megszakítás