TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Teológusnap Derecskén és körzetében

Teológusnap Derecskén és körzetében

Teológusnap Derecskén és körzetében

Ezen a vasárnapon az ország több pontjáról gyűltünk össze Derecskén teológusnapra. A teológusnap lényege, hogy egy gyülekezet, körzet jobban megismerhesse a BTA-n szolgálatra készülő lelkipásztor szakos hallgatókat. Horváth Zsolt ügyintéző lelkipásztor és Baranyi Barnabás László teológus szerevezésében jött létre ez az alkalom. A szolgálatban részt vettek: Baranyi Barnabás László, Csernus Máté, Herczegh Sándor, Jámbor Ádám, Selmeczi Nimród és Yang Dong Yang hallgatók, akiket Balla Péter tanár kísért el.

A délelőtt folyamán a hallgatók kettesével, a tanítványok kiküldésének mintájára a körzet gyülekezeteit látogatták meg. Barnabás és Sándor Derecskén, Ádám és Yang Esztáron, Máté és Nimród pedig Nagykerekin szolgáltak imaórai buzdítással, zenei szolgálattal, bizonyságtétellel és igehirdetéssel. A derecskei alkalmon Balla Péter bemutatta a Baptista Teológiai Akadémia küldetését, szolgálatát. Az ünnepi istentiszteletek után a hallgatóknak volt alkalmuk beszélgetni, ismerkedni a gyülekezeti tagokkal. A tartalmas délelőtti alkalmakat követően a csapat újra összegyülekezett Derecskén, ahol Horváth Zsolt ügyintéző lelkipásztorral és a derecskei gyülekezet vezetőségével közös ebédet fogyaszthattunk el, jó hangulatú, építő beszélgetés mellett.

Délután pedig közös istentiszteletre hívtuk a körzet testvériségét, ahol Herczegh Sándor szolgált zenei kísérettel. Selmeczi Nimród közelgő missziós útjuk kapcsán A helyi gyülekezet szerepe a világmisszióban címmel prédikált. Ezután útitársa, Csernus Máté tett bizonyságot arról, hogy számára mit jelent részt venni a misszióban. Baranyi Barnabás pedig kalandos elhívás történetét osztotta meg. A hallgatók énekekkel is szolgáltak. Az alkalmat Horváth Zsolt lelkipásztor vezette.

Köszönjük szépen a Derecskei Baptista Gyülekezetnek és körzetének ezt az áldott, emlékezetes alkalmat és vendégszeretetüket. Isten áldását kívánjuk a gyülekezetek életére!

Selmeczi Nimród

Megszakítás