TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Intenzív képzési és közösségi napok Parádfürdőn

Intenzív képzési és közösségi napok Parádfürdőn

Intenzív képzési és közösségi napok Parádfürdőn

2022. április 24-től 27-ig Akadémiánk szervezésében a lelkipásztor-szakos hallgatókkal intenzív képzési és közösségi napokon vehettünk részt a festői szépségű Parádfürdőn. A jelenlegi tanévben immáron másodszor került megszervezésre kihelyezett tanítás ezen a helyen, amelyen ezúttal csaknem teljes létszámmal, tizenhárman voltunk jelen. Külön örömünkre szolgált, hogy megismerhettük két erdélyi hallgatótársunkat is, akik a nagyváradi Emanuel Baptista Egyetemen végzik teológiai tanulmányaikat.

A tanítást minden nap intézményünk egy-egy tanára végezte. Hétfőn dr. Veres Sándor tanár úr előadása és az általa vezetett gyakorlati feladatok révén merülhettünk a bibliai lélektan mélységeibe. Kedden délelőtt Urbán Gedeon tanár úr vezetésével három hallgatói referátum kapcsán beszélgettünk a háború bibliai vonatkozásairól, valamint a hozzá való keresztyéni hozzáállásról. Délután Balla Péter tanár úr vezetésével a Filippibeliekhez írott levélben olvasható Krisztus-himnusz és közvetlen szövegkörnyezete (2:2–17) exegézisét végeztük. Ezt követően Kiss János tanár úr tartott interaktív előadást a sportmisszió mai viszonyairól és lehetőségeiről, amelyet aztán a gyakorlatban is kipróbálhattunk különböző csapatjátékok, majd másfél-két órányi intenzív futball-mérkőzés során. Szerda délelőtt Akadémiánk rektora, dr. Mészáros Kálmán előadásában ismerhettük meg behatóan a baptizmusnak a reformáció koráig visszanyúló történetét, különös tekintettel az elmúlt (huszadik) évszázad eseményeire. A kihelyezett tanítási napokat végül a rektor úr vezetésével Úrvacsorával zártuk.

Mindannyiunk nevében bátran állíthatom, hogy különleges és kivételes élményként éltük meg ezt a néhány napot. Az esténként összejött közösségépítő együttlétek, a mély, személyes beszélgetések, a szoros közelségben eltöltött idő mind hozzájárultak ahhoz, ami az utolsó estén sokunkban megfogalmazódott: úgy éltük meg e néhány napot, mintha valódi család lennénk: olyan természetes, jókedélyű és fesztelen közösségben lehettünk, amely ritkán adatik meg.

Hálás a szívünk, hogy ilyen áldott napokat tölthettünk együtt, tanulmányainkban elmerülve, közösségben az Úrral és egymással.

Jámbor Ádám

Megszakítás