TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

BTA Piknik – a hallgatók szemszögéből

BTA Piknik – a hallgatók szemszögéből

BTA Piknik – a hallgatók szemszögéből

2024.05.11-én immár harmadjára valósult meg az utóbbi másfél évben a BTA Piknik, amelynek célja, hogy az iskolában minden embert bevonjon egy közös alkalommal együttes ebédre és beszélgetésre, így a hallgatóktól a portásokon át az oktatókig mindenkit.

A HÖK képviselet szervezésében most a BTA udvarán telt el egy-két óra közös pizzázás és beszélgetés keretében.

Néhány hallgató véleményével képet kaphatunk az élményről:

„2024. május 11-én a Baptista Teológiai Akadémia Hallgatói Önkormányzata által szervezett kerti party-n vehettem részt. A HÖK szervezésének köszönhetően pizza, tea és kávé is rendelkezésünkre állt. Lehetőségünk volt az Egyesült Államokból érkezett vendégoktatókkal is néhány szót váltani. A tanórák utáni ebédidőben felüdülést jelentett az akadémia oktatóival és diáktársakkal folytatott kötetlen baráti beszélgetés.” – MA1 hallgató.

„Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” (Zsolt. 133:1). „Úgy gondolom, hogy ebben az igében az egyetértés utalhat arra a közösségre, amit a Szentlélek formál közöttünk. Amikor végignéztem az arcokon, akkor csupa jókedvű, mosolygós embert láttam magam körül – nem volt vita vagy veszekedés, sokkal inkább eszmecsere diákok és tanárok között – az iskola diákjai között. Nem csak a közös étkezésre jutott lehetőség, hanem a közösség építésére, épülésére, és bízom abban, hogy ez nem csak arról szólt, hogy sok jó-fej ember összegyűlt és jól érezte magát, hanem arról is, hogy Isten jelenlétében voltunk, és Benne és Általa örvendeztünk egymásnak.” – mondta el egy MA2-es hallgató.

„Számomra pozitív élmény volt … tudtam olyan hallgatókkal is beszélgetni, akiket annyira nem ismerek, illetve felsőbb évesek … ezek a beszélgetések számomra mindig hasznosak, mivel egy-egy adott dolgot mindenki másként lát … jó a tanárokkal is – úgymond – felhőtlenül beszélgetni.” – BA1 hallgató.

Összesítve tehát láthatjuk, – a későbbi beszélgetések alapján a BTA munkatársainak visszajelzése alapján is – hogy jó alkalom volt a kapcsolatok erősítésére a hallgatók és a BTA minden megjelent munkatársa és oktatója között.

Hálát adunk Istennek, aki lehetővé tette és a jót megvalósította.

A HÖK képviselet

Megszakítás