TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

A Magyarországi hittudományi intézetek rektorai tanácskoztak a BTA-n

A Magyarországi hittudományi intézetek rektorai tanácskoztak a BTA-n

A Magyarországi hittudományi intézetek rektorai tanácskoztak a BTA-n

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Egyházi Tagozatának soron következő ülésére a Baptista Teológiai Akadémia dísztermében került sor 2024. június 12-én. A tanácskozást Dr. Kuminetz Géza az MRK Egyházi Tagozatának elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora nyitotta meg. Ezt követően Dr. Dubéczi Zoltán az MRK főtitkára közérdekű aktuális kérdésekről tájékoztatta a résztvevőket. Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium újonnan kinevezett miniszere képviseletében Dr. Hegyi László főtanácsadó adott tájékoztatást a MAB tevékenységének jelenlegi helyzetéről. Ezen a tanácskozáson megválasztásra került az MRK Egyházi Tagozat hivatalos képviselője is, Dr. Enghy Sándor, a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem rektora személyében.

A konferenciának helyet adó Baptista Teológiai Akadémia történetéről, belső működéséről, lelki célkitűzéséről, a hittudományi oktatás színvonaláról és lelkiségéről Dr. Mészáros Kálmán a BTA rektora adott rövid ismertetést, majd a résztvevők megtekintették a teológia épületét, oktatási tereit és történelmi emlékparkját. A bőséges vendéglátás után a rektorok látogatást tettek a Magyarországi Baptista Egyház új székházában, ahol találkozhattak az egyház vezetőivel, élükön Papp János egyházelnökkel, aki rövid áttekintést adott a baptista közösség működéséről és missziós célkitűzéseiről.

Az MRK Egyházi Tagozatához 27 egyházi fenntartású hittudományi egyetem, főiskola és akadémia tartozik (https://mrk.hu/plenum). Ezeknek az intézményeknek a rektorai évente több alkalommal találkoznak, hogy hivatalos tájékoztatást kapjanak azokról az esetleges jogszabályi változásokról, intézkedésekről, tervekről, amelyek az egyházi oktatási intézmények további zavartalan működését biztosítják. Ezen túl alkalom nyílik ezeken a fórumbeszélgetéseken a kötetlen eszmecserére, egymás intézményeinek megismerésére. Erre nyílt most is alkalom a baptista teológián, amelynek pozitív szellemisége, informatív jellege, közösségteremtő, oldott légköre láthatóan jó hatással volt a résztvevőkre.

Soli Deo Gloria! – Immánuel! Velünk az Isten!

(DRMK)

Megszakítás