TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Hithősök nyomában

Hithősök nyomában

Hithősök nyomában

Krisztustól kapott küldetésünk: „Tegyetek tanítvánnyá minden népet!” A bibliai időktől napjainkig nagyszerű példaképek sorakoznak előttünk, akik Istenben vetett töretlen hittel futották meg életpályájukat és sokakat vezettek az üdvösség útjára.

Közülük kimagasodik a huszadik század legismertebb evangélistája Billy Graham, aki több millió embernek hirdette szerte a világon a megtérés és újjászületés sürgető üzenetét személyes tanúságtételben, teltházas stadionokban, szószéken és katedrán, rádióban és televízióban, a világháló különböző csatornáin.

A századik életévét is megélt evangélista gazdag életútját bemutató Billy Graham Library emlékközpont Charlotte (North Carolina) városában található, ahol az evangélista is élt és ma is nagy tisztelet övezi emlékét.

A Baptista Teológiai Akadémia néhány tanára rövid amerikai tanulmányútja kapcsán felkereste a missziós emlékközpontot is, aminek ma is evangéliumi kisugárzása van. Az evangélista életútját bemutató gazdag tartalmú fénykép, videofilm, tárgyi emlékek között kiemelkedik a valamikori „vasfüggöny” mögötti evangelizációs körutak dokumentumai és ennek ma is megtapasztalható társadalmi hatása.

Számunkra, magyar látogatóknak különösen is a Tahi táborban, és több vidéki magyar nagyvárosban látható, az evangélium iránt érdeklődő sokaság, a százezer fős, teljesen magtelt Budapest-Népstadion képei dobogtatták meg a szívünket. De ugyanígy döbbenetes élmény a kommunista diktatúra összeomlása előtt Erdélyben készített fényképek, ahol Kolozsvár, Arad, Temesvár, Marosvásárhely utcáin özönlő tömegek kisérték az evangélistát az igehirdetés helyszínére, hogy meghallgassák az Isten országa igazságáról szóló reményteljes üzenetet.

A kiállítás csarnokainak látogatása után tisztelettel álltunk meg az evangélista sirhantja mellett, hálaimát mondva Istennek alázatos szolgájának mindhalálig hűséges életéért. Jézus ezt üzeni ma is minden általa meghívott és a világmisszióba kiküldött tanítványának: „Légy hű mindhalálig és neked adom az életnek koronáját!” Jelenések 2,10

Soli Deo Gloria! – Immánuel, velünk az Isten!

DRMK

Megszakítás