TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Akadémiánk vendége volt a BWA elnöke

Akadémiánk vendége volt a BWA elnöke

Akadémiánk vendége volt a BWA elnöke

Magyarországra látogatott Dr. Tomás Mackey, a világ 130 országának mintegy 110 millió egyháztagot magában foglaló Baptista Világszövetség / Baptist World Alliance (BWA) elnöke. Az argentin származású egyházi vezető 2023. november 19-21. között részt vett többek között a Budapest Sportarénában megrendezett Baptista 500 jubileumi evangélizációs ünnepségen, ahol igei bátorítással üdvözölte a közel tízezer résztvevőt, átadva a nagyvilág baptistáinak szívélyes köszöntését.

November 20-án felkereste a Baptista Teológiai Akadémia épületét, ahol közvetlen beszélgetést folytatott az intézmény vezetőivel. Mackey elnök testvér maga is teológiai professzor, korábban a Buenos Airesben működő Nemzetközi Baptista Teológiai Szeminárium dékánjaként is hosszú éveken át szolgált Argentínában.

A Baptista Világszövetségben korábban több területen is munkálkodott, de leginkább a baptista teológiai intézmények oktatásáért és hitelvi egységéért felelős bizottságot vezette hosszú időn át nagy szakértelemmel. Ez indokolta, hogy különösen is nagy érdeklődést mutatott a Baptista Teológiai Akadémián folyó hittudományi képzés különböző területei iránt.

A testvéri és baráti légkörű beszélgetés másnap a Magyarországi Baptista Egyház elnökségének kibővített kabineti találkozóján folytatódott, ahol egyházunk sokrétű missziós, szociális, oktató és más társadalmi területeken végzett szolgálatával ismerkedhetett meg.

Örömének adott hangot, amikor tapasztalatait összegezve láthatta azokat az Istentől kapott missziós lehetőségeket, amit a magyar baptisták kaptak a teológiai oktatás területén épp úgy, mint az egyházi fenntartású iskolák hitéleti oktatásásában, a sokszínű gyülekezeti lelkimunkában, az egyre kiszélesedő szeretetszolgálati tevékenységekben és a szociális intézményekben végzett munkában. Mindezekért Istené legyen a hála! Soli Deo Gloria!

Immánuel! Velünk az Isten!

(DRMK)

Fotó: Téglási Lajos és Boros Dávid

+3

Megszakítás