TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Rendhagyó tanévzáró Kárpátalján

Rendhagyó tanévzáró Kárpátalján

Rendhagyó tanévzáró Kárpátalján

A Baptista Teológiai Akadémia hat évvel ezelőtt nyitotta meg a továbbtanulás lehetőségét a Kárpátalján bibliaismeretet magasabb szinten tanulni vágyó hallgatói előtt. Sajnos az utóbbi időben az ukrán/orosz háború miatt megnehezült a folyamatos oktatás és kapcsolattartás.

Ennek ellenére 25 hallgatónak sikerült az elmúlt esztendőkben eredményes vizsgát tenni és BA / MA diplomát szereznie, amit hálaadó istentisztelet keretében vehettek át a hallgatók 2023. május 13-án a Zápszonyi Baptista Gyülekezet imaházában.

Az ünnepi igehirdetésben Jézus Krisztus tanítványságra és missziós küldetésre felkészítő szolgálatára irányította a résztvevők figyelmét Mészáros Kálmán a BTA rektora, aki további hűséges helytállásra biztatta a hallgatóságot. Ezt követően a diákok tanúságtételére és köszönetnyilvánítására került sor.

A BTA képviseletében Balla Péter gazdasági főigazgató köszönte meg azoknak a munkáját, akik éveken át biztosították a továbbtanulás zökkenőmentes háttérszolgálatát, köztük Nagy-Kaszáné Ilona és Dániel lelkipásztor-házaspár önzetlen koordinátori munkáját.

Végül a diplomák ünnepélyes átadására került sor Kelédi Márton, a BTA tanulmányi osztály vezetője segítségével. A hálaadó istentisztelet bőséges szeretetvendégséggel zárult. Köszönet a nőtestvérek összefogásáért és áldozatos szolgálatáért.

„Immánuel! Velünk az Isten!” (MK)

Megszakítás