TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Teológusnap Nyíregyházán

Teológusnap Nyíregyházán

Teológusnap Nyíregyházán

A Baptista500 emlékév kapcsán Teológus napra és Teológiai napra került sor a Nyíregyházi Baptista Gyülekezet közösségében 2023. november 5-én vasárnap.

A délelőtti istentiszteleten a budapesti Baptista Teológiai Akadémia lelkipásztori szolgálatra készülő jelenlévő hallgatói – Kovács Benjámin, Nagy Bálint, Sárvári Tamás, Széles Kristóf és Zubor Ákos – hirdették Isten Igéjét, bátorítottak hálaimára, tettek élő bizonyságot. Közül néhányukat feleségük is elkísérte erre a szolgálati útra. Az ének-zenei szolgálatokat a helyi gyülekezet ifjúsági énekegyüttese végezte.

A délutáni istentiszteleten a BTA rektora Mészáros Kálmán lelkipásztor-egyháztörténész ismertette a baptisták évszázadokat átívelő hitébresztő lelki mozgalmát „500 éve a Kárpát-medencében” címmel egy érdekfeszítő vetített-képes előadás keretében, amelynek szerkesztett változata itt tekinthető meg: https://youtu.be/35k50Gn60xU?si=C7si6Ch93aOtIFD9

Az alkalom végén még egy kedves köszöntésre is sor került, hisz a gyülekezet lelkipásztora Papp Dániel testvér 50. születésnapját, illetve lelkipásztorrá avatásának 25. évfordulóját ünnepelte ez év őszén. Köszönet a nyíregyházi testvérek bőséges vendégszeretetéért és a lelkipásztor házaspár, valamint az elöljáró házaspárok fáradhatatlan szolgálatáért.

Soli Deo Gloria! – Immánuel! Velünk az Isten!

(drmk)

Megszakítás