TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

„Engem várnak a szigetek”

„Engem várnak a szigetek”

„Engem várnak a szigetek”

Ökumenikus Konferenciára és Missziói Napokra kaptam meghívást 2023. március 25-26-ra, amit a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dísztermében tartottak meg, Molnár Mária misszionárius mártírhalálának 80. évfordulójára emlékezve „Engem várnak a szigetek” címmel.

Az esemény Fekete Károly tiszántúli püspök köszöntőjével kezdődött. Ezt követően különböző földrészeken szolgáló külmisszionáriusok példamutató életútjáról hangzottak el érdekfeszítő előadások a mellékelt programban látható sorrendben.

A külmisszió mai lehetőségeiről pódiumbeszélgetés formájában osztottuk meg felekezetközi tapasztalatainkat, majd egy kiállítás várta a nagy számban résztvevő érdeklődőket a Debreceni Református Nagytemplomban.

A különböző előadások között most különös érzés volt korábbi debreceni tanulmányaim színhelyén korunk hithőséről, Füredi Kamilla (1951-2016) magyar baptista külmisszionárius életútjáról előadást tartani, aki az afrikai Sierra Leone-ban végzett küzdelmes és mindhalálig hűséges szolgálatot az ott élő bennszülöttek között. Erről majd később több fórumon is szeretnék részletesen beszámolni…

Immánuel! Velünk az Isten!

Dr. Mészáros Kálmán, rektor

Megszakítás