TEGYETEK TANÍTVÁNNYÁ MINDEN NÉPET!

Megtaláltuk a Messiást!!

Megtaláltuk a Messiást!!

Megtaláltuk a Messiást!!

Különleges esemény színhelye volt a Baptista Teológiai Akadémia 2023. február 18-án. Avi Snyder veterán misszionárius volt vendégelőadónk, aki évtizedeken át végezte nemzetközi munkáját a „Zsidók Jézusért” európai igazgatójaként.

A lengyel-ukrán zsidó családból származó misszionárius az Egyesült Államokban nőtt fel, majd 1978-ban csatlakozott Los Angelesben a „Zsidók Jézusért” misszióhoz, melynek később igazgatója lett. A Szovjetunió összeomlása után Ukrajnába költözött. Itt kezdte ugartörő szolgálatát, melynek az volt a célja, hogy meggyőzze zsidó nemzettársait arról, hogy Jézus Krisztus a megígért Messiás, akit népe(k) megváltójaként küldött Istent ebbe a világba. Avi Snyder Ukrajnán kívül Oroszországban, Németországban és Magyarországon is végzett missziómunkát.

Minderről Teológiánk Ószövetségi Tanszékének meghívottjaként tartott érdekfeszítő előadást, melyet nagy érdeklődéssel hallgattak diákjaink, és a kívülről érkező vendégek is. Az előadó nagy átéléssel és lelkesedéssel számolt be bibliai látásáról és Oroszországban és Kelet-Európában a zsidók között végzett evangelizációs tapasztalatairól.

Avi Snyder teológiai tudományos képzettségét az amerikai Fuller Teológiai Szeminárium világmisszióra felkészítő Iskolájában szerezte. Feleségével, Ruth-tal három felnőtt gyermekük van, Leah, Joel és Elizabeth.

Mészáros Kálmán a BTA rektora hozzászólásában Jézus Krisztus tanítványainak a Messiással való találkozásának történetét idézte az evangéliumból: „András elsőként testvérével, Simonnal találkozott, s azt mondta neki: »Megtaláltuk a Messiást, azaz a Fölkentet!« És elvitte Jézushoz. Jézus rátekintett, és így szólt: »Te Simon vagy, Jóna fia. Kéfás lesz a neved.« Ez azt jelenti, hogy Péter (vagyis Szikla).” (János 1,42-43)

Az előadást Dr. Bukovszky Ákos a BTA külügyi titkára tolmácsolta nagy hozzáértéssel. Vendégünket Marton Zsolt a BTA ószövetségi tanszék vezetője hívta meg, mutatta be, majd vezette le az érdekfeszítő, sok kérdéssel és hozzászólással kísért ismeretterjesztő tudományos napot.

Immánuel! – Velünk az Isten!

DRMK

Megszakítás