2021 június 3-án és 4-én a Baptista Teológiai Akadémia lelkipásztori szakirányon tanuló hallgatói László Gábor tanár vezetésével útra keltek, hogy a Gyakorlati teológiai szakszeminárium kurzusuk részeként meglátogassanak aktív, az ország különböző pontjain szolgáló lelkipásztorokat.

Balogh Barnabás (Szeged), Milánkovics Dániel (Jánoshalma) és Tisza Attila (Dunaharaszti) láttak bennünket vendégül. Megosztották velünk életútjukat, megtérésüket, elhívásukat. Ezután a hallgatók kérdéseket tehettek fel a lelkipásztori szolgálatról az elmondottak alapján. Hogyan lehet jól vezetni egy nagy létszámú gyülekezetet, körzetet? Mivel foglalkozik egy kerületi elnök? Milyen fordulatokkal szembesülhet egy lelkipásztor szolgálata során? Hogyan viszonyul a lelkipásztor családja a szolgálathoz? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekről beszélgethettünk.

Mindannyiunk számára építő élmény volt nálunk tapasztaltabb lelkipásztorokkal megismerkedni, tőlük ilyen módon is tanulni. Az alkalom különlegessége volt, hogy mi, diákok az online oktatásban eltelt tanév végén most találkozhattunk először személyesen. Így jó lehetőség volt a közösség építésre az utazás, a kellemes közös ebéd, és még a fagyizás sem maradhatott el Soltvadkerten, ha már arra jártunk. Köszönjük szépen a lelkipásztor testvéreinknek a kedves fogadtatást és a jó példát, tanácsokat! László Gábornak pedig köszönjük a szervezést!

Selmeczi Nimród

a BTA MA/1. hallgatója

Látogatás Milánkovics Dániel testvérnél Jánoshalmán…

… Balogh Barnabás testvérnél Szegeden…

… és Tisza Attila testvérnél Dunaharasztin.

 

 

 

Total Page Visits: 115 - Today Page Visits: 1