2021 november 28-30 között a Baptista Teológiai Akadémia lelkipásztori szolgálatra készülő hallgatói tanulmányi és közösségi napokat tölthettek együtt Parádfürdőn, az Erzsébet Park Hotelben. Nyolc hallgató élt a lehetőséggel, amelyet Balla Péter tanársegéd szervezett és vezetett. Az elvonulás célja az volt, hogy a lelkipásztorságra készülő hallgatók intenzív tanórákon vehessenek részt és lehetőségük nyíljon egymással is jobban megismerkedni, közösséget építeni.

Már az első este éjszakába nyúló beszélgetés alakult ki fontos dogmatikai kérdésekről. Hétfőn délelőtt László Gábor vezetésével Gyakorlati teológiai szemináriumon vehettek részt a hallgatók, ahol a lelkipásztori szolgálattal kapcsolatos szituációs gyakorlatokat végezhettek. Ezeknek célja az önismeretük jobb elmélyítése, illetve egymás ajándékainak felismerése, bátorítása volt. Délután Dr. Mészáros Kálmán, iskolánk új rektora látogatta meg a hallgatókat, akivel volt lehetőség jobban megismerkedni, majd pedig a lelkész képzés kihívásairól őszintén beszélgetni. Ezután Dr. Várady Endre interaktív előadása következett, melynek témája Jakab levele alapján az imádság ereje volt. A napot Balla Péter órája zárta, amelyen a teológusok csoportokban dolgozva beszélgethettek arról, hogy szerintük mik egy jó lelkipásztor legfontosabb tulajdonságai? Kedd délelőtt pedig a csoport Balla Péter javaslatára együtt megnézte a Némaság című filmet, amely fontos kérdéseket vetett fel bennük.

A tanórák között lehetőség nyílt közös áhítatra és imádságra, társasjátékokra, valamint élvezhettük a hotel wellness részlegének áldásait is. A rendkívül tartalmas időtöltés során nagyszerű élményekben lehetett a hallgatóknak része, amely segítette őket abban, hogy megerősödjenek elhívásukban és megalapozzák jövendőbeli kollegiális kapcsolataikat is. Hálás köszönet ezért a lehetőségért az iskolának, tanárainknak, és különösen Balla Péternek!

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 793 - Today Page Visits: 1