A Baptista Teológiai Akadémia

egy kormány által elismert felsőoktatási intézmény, amely vallástudományi képzést nyújt. A Baptista Teológiai Akadémiát a Magyar Baptista Szövetség választható.

A több mint egy évszázados múltra visszatekintő, baptista teológiai alapelveken alapuló képzés modern elméleti és gyakorlati információs tartalmak egészítették ki, mely célja a mai társadalom kihívásainak való várakozás.

 

Közép- és Kelet -Európai Baptista Teológiai Intézet

„… tegyetek tanítványokká minden nemzetet, aki tanítja őket …” (Mt 28,19-20)

Hosszas előkészítő munka után a Budapesti Baptista Teológiai Akadémia Szenátusa- a Magyar Baptista Szövetség Elnökségének támogatásával- létrehozása a „Közép- és Kelet-Európai Baptista Teológiai Intézetet”.

Tárgyalás külföldi teológiai partnerekkel

Ennek az intézménynek az a fő célja, hogy a legjobb azoknak a közép -kelet -európai baptista szakszervezeteknek segítsen – elsősorban lelkipásztoroknak, az egyházi dolgozóknak és a szemináriumi hallgatóknak – (az Európai Unión belüli és kívüli országokból), akiknek nincsenek lehetőségeik teológiai tanulmányok folytatására. az evangéliumi hangsúly és az Európai Unió által akkreditált teológiai diplomák (BA, MA) kiadása/megszerzése, de erre igénye és igénye lenne.

A fenti intézet a lehetséges leghamarabb teológiai MA képzés kezdete. Ez egy levelező tanfolyam lesz, angol nyelven, és teljes európai hasonló akkreditációval rendelkezik. Az új intézet tantestülete – a Baptista Teológiai Akadémia professzorai mellett – nemzetközi hátterű professzorokból áll. (USA, Lengyelország, Románia)

Ez a 4 féléves levelező tanfolyam minden félévben tíznapos intenzív, bentlakásos tanítási elemeket tartalmaz Budapesten.

Azt várjuk, hogy az első csoportban tíz hallgató vesz részt az MA teológiai képzésben-főleg olyan lelkészek, akik már rendelkeznek BA diplomatával, valamint az angol nyelv gyakorlati tudásával, és konzervatív, evangéliumi hangszeres kívánságokkal folytatják a Biblia-központú teológiai tanulmányokat.

Az első csoportba tartozó diákok számára a Baptista Teológiai Akadémia fedezi a képzéssel kapcsolatos összes költséget (ellátás és szállás, standard előadás jegyzetek), az utazási költségek kivételével.

A 110. évforduló ünneplése

A jelentkezési lap és egyéb, részletesebb információk a következő címen szerezhetők be:

Baptista Teológiai Akadémia

H-1068 Budapest, Benczúr u. 31. – Magyarország

E-mail: bta@bta.hu

Baptista Teológiai Akadémia

A közösség ápolása

Mit kínálunk?

ISMERETEK – alkalmazható a gyakorlatban, kezdve az eredeti nyelvek elsajátításától, melyeket a Biblia íródott, és a Biblia szövegének exegézisén alapuló gyakorlati módon.

KÖZÖSSÉG – diákok és oktatók közössége, amely lehetővé teszi és építi egymást.

LELKISÉG – a Biblián alapuló, önkéntes elkötelezettségre épülő keresztény közösség, amely biztosítja a diákok személyes fejlődését.

SZOLGÁLTATÁS – az Isten és az ember szolgálatához szükséges készségek fejlesztése, bőséges gyakorlati gyakorlati lehetőségek biztosítása a misszió, a szeretet, az oktatás és a szociális szolgáltatás területén.

 

Kapcsolatba lépni:

Baptista Teológiai Akadémia

H-1068 Budapest, Benczúr u. 31. – Magyarország

E-mail: bta@bta.hu, www.bta.hu

Total Page Visits: 1347 - Today Page Visits: 1